Hyvät talvirenkaat ovat oleellinen turvallisuustekijä

By ketunkulma.fi


Posted On 29 Aug 17 - 01:08:27Talvirenkaiden huoltoa ei kannata missään tapauksessa laiminlyödä, koska hyvät talvirenkaat ovat oleellinen osa liikenneturvallisuutta. Liikuttaessa lumisilla ja jopa jäisillä pinnoilla on tärkeää, että autonrenkaista löytyy riittävästi pitoa. Suomen talvi aiheuttaa haasteita sekä kuljettajalle että renkaille, minkä vuoksi onkin tärkeää valita mahdollisimman hyvät talvirenkaat. Onneksi hyvät talvirenkaat löytyvät nykyisin näppärästi netistä.

Miten hyvät talvirenkaat parantavat ajoturvallisuutta?

Jos auton talvirenkaat ovat liian kuluneet tai jos ne eivät ole muutoin asianmukaiset, lähtee auto helposti talvisella säällä liirtoon. Sen hallitseminen voi olla vaikeaa ja pahimmassa tapauksessa auto voi joutua jopa onnettomuuteen. Ajautuminen vastaantulevien kaistalle tai tien penkereelle voi aiheuttaa vaaraa myös muille tienkäyttäjille. Matkanteko katkeaa ikävällä tavalla, jos huonokuntoinen rengas puhkeaa tai jos auto ajautuu huonojen talvirenkaiden vuoksi penkereelle.

Nykyisin turvavyön käyttö on jo lähes itsestäänselvä asia suomalaisille autoilijoille samoin kuin turvakaukaloiden ja -istuinten käyttäminen vauvoilla ja pienillä lapsilla, mutta valitettavan moni ajaa tästä huolimatta liian huonokuntoisilla renkailla. Erityisesti Helsingin seudulla tehdyissä ratsioissa yllättävän moni on jäänyt kiinni huonokuntoisilla renkailla ajamisesta. Tämä tuntuu hieman yllättävältä, koska jollakin tavoin voisi ajatella, että nimenomaan pääkaupungin autoilijat olisivat valistuneita tässä suhteessa. Ehkäpä moni huonokuntoisilla renkailla ajava autoilija ei tule aivan loppuun asti ajatelleeksi, kuinka suuren riskin hän ottaa pitämällä autonsa alla huonokuntoiset talvirenkaat.

Pidä huolta siitä, että autosi talvirenkaat ovat asianmukaiset ja hyvässä kunnossa

Renkaiden kunnosta tulee pitää hyvää huolta. On tärkeää huolehtia esimerkiksi siitä, että niiden ilmanpaine on optimaalinen. Renkaiden kuntoa tulee tarkkailla ja liian huonot talvirenkaat tulee vaihtaa uusiin. Uusia renkaita voi etsiä helposti vaikkapa netistä. Valitessasi autoosi uudet talvirenkaat, varmista, että ne sopivat varmasti omaan autoosi. On tärkeää, että kaikki auton talvirenkaat ovat täsmälleen samaa mallia.


messages.blogsearch

messages.blogcategories